Veći izvoz proizvođača "Alfa plam"

Bez autora
Dec 27 2010

Vranjski Alfa plam izvezao je ove godine na tržišta Italije, Austrije i Nemačke robu u vrednosti tri miliona evra, odnosno 12.000 aparata, što je mnogo bolji rezultat nego 2009. Svi poslovni parametri Alfa plama u 2010. godini su unekoliko poboljšani u odnosu na prethodnu godinu jer je povećana i proizvodnja i prodaja. Ipak, nije ostvareno sve što je planirano pošto su otežavajuće okolnosti bile rast cena materijala, nestabilnost kursa dinara i poplava uvozne robe sumnjivog kvaliteta na domaćem tržištu. Mogu biti zadovoljni 2010. jer su u ovoj godini imali i 5,5 miliona evra investicija iz sopstvenih sredstava. Najveća pojedinačna investicija bila je kupovina hale u Vranju od bivše "Koštane" za 4,4 miliona evra, čime je Alfa plam dobio 22.000 kvadratnih metara prostora od čega 11.000 pod krovom za skladištenje proizvoda.

Veći izvoz proizvođača "Alfa plam"Vranjski Alfa plam izvezao je ove godine na tržišta Italije, Austrije i Nemačke robu u vrednosti tri miliona evra, odnosno 12.000 aparata, što je mnogo bolji rezultat nego 2009, rekao je direktor te fabrike Velin Ilić.

Direktor proizvođača peći, štednjaka i aparata za domaćinstvo je rekao da su svi poslovni parametri Alfa plama u 2010. godini unekoliko poboljšani u odnosu na prethodnu godinu jer je povećana i proizvodnja i prodaja.

Ipak, nije ostvareno sve što je planirano pošto su otežavajuće okolnosti bile rast cena materijala, nestabilnost kursa dinara i, kako je rekao Ilić, poplava uvozne robe sumnjivog kvaliteta na domaćem tržištu.

"Možemo biti zadovoljni 2010. jer smo u ovoj godini imali i 5,5 miliona evra investicija iz sopstvenih sredstava", kazao je Ilić.

On je naveo da je najveća pojedinačna investicija bila kupovina hale u Vranju od bivše "Koštane" za 4,4 miliona evra, čime je Alfa plam dobio 22.000 kvadratnih metara prostora od čega 11.000 pod krovom za skladištenje proizvoda.

Ilić je da dodao da je Alfa plam do sada za skladištenje proizvoda van sezone koristio prostor u Sremskoj Mitrovici, Luci Beograd, Nišu i Novom Sadu, što je ukupno koštalo 300.000 evra godišnje.

"Ove godine smo tržištu ponudili novi proizvod - štednjak na pelet, uz peć na pelet koju smo već imali u programu. Oba proizvoda su visokoautomatizovana, mogu se ukjučivati i na daljinu slanjem SMS-a, a koriste presovano drvo u granulama visoke kalorične moći", rekao je Ilić.

Prema njegovim rečima, osim na tržišta Srbije, Italije, Austrije i Nemačke, aparati za domaćinstvo, peći, kamini i štednjaci Alfa plama, koji zapošljava 850 radnika, u 2010. su imali dobru prođu i na tržištima bivših jugoslovenskih republika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik